Over Battlefox2019-01-28T23:47:55+01:00

Battlefox,

Ik heb Battlefox met veel plezier kunnen opbouwen dankzij een levenslange passie voor de verhalen van de Tweede Wereldoorlog en het Ardennenoffensief.

Die passie heeft mij de voorbije jaren grote delen van de wereld laten zien terwijl ik Amerikaanse en oorlogsgeschiedenis doceerde aan universiteiten in de Verenigde Staten, België, Zwitserland en zelfs Down Under in Australië.

Het is diezelfde passie die me ook zes internationaal geprezen boeken over de Tweede Wereldoorlog heeft doen schrijven voor prestigieuze uitgevers zoals onder andere Yale en Cambridge. Eén van mijn boeken over het Ardennenoffensief werd geselecteerd door de grootste Amerikaanse boekenclub. Media zo uiteenlopend als The Wall Street Journal, De Volkskrant en de Frankfurter Allgemeine Zeitung hebben mijn oorlogsboeken unaniem onthaald als “bewonderenswaardig.”

Het succes van mijn oorlogsboeken zette al vlug een hele reeks gebeurtenissen in gang. Voor ik het goed en wel besefte was ik interviews aan het doen voor PBS radio in de Verenigde Staten, lezingen aan het geven in Londen en Tennessee, en op stap in de Ardennen met de Nederlandse VPRO en Belgische VRT.

Intussen werd ik ook steeds meer benaderd door lezers jong en oud, talrijke mensen met een algemene interesse voor de Tweede Wereldoorlog, en professionals uit de bedrijfs- en mediawereld met de vraag om met mij als persoonlijke gids op stap te gaan naar de legendarische plaatsen van de Tweede Wereldoorlog.

 

Dat alles deed mij enige tijd geleden het besluit nemen dat het tijd was weer eens een andere uitdaging aan te gaan en een nieuw avontuur te beginnen.

Ik nam afscheid van Australië en keerde terug naar mijn Belgische wortels en de historische oorlogstonelen die ik zo goed ken. En ik richtte meteen Battlefox op, een bedrijf dat nu privé-rondleidingen aanbiedt die tot de meest degelijke, spannende en inspirerende behoren op het gebied van bevrijdingstoerisme in Europa.

Ik nodig je daarom hartelijk uit eens door de Battlefox website te surfen, je onder te dompelen in de sfeer van 1944-45, en contact op te nemen om een afspraak te maken voor een unieke en onvergetelijke ervaring.

Samen terug in de tijd,

Peter Schrijvers

Contacteer me