Tours voor Bedrijfsteams

Tours voor Bedrijfsteams2019-01-28T23:47:54+01:00

Er is geen competitievere omgeving denkbaar dan het krijgstoneel.

Het is op het krijgstoneel dat operationele planning, initiatief en flexibele respons letterlijk het verschil betekenen tussen leven en dood voor een afdeling of divisie.

Tegenwoordig is het vrij vanzelfsprekend om in cursussen en workshops over ondernemerschap de lessen en aanbevelingen voorgeschoteld te krijgen van oorlogsstrategen zoals de Pruisische von Clausewitz en de Chinese Sun Tzu. Maar het zijn de veldslagen van de Tweede Wereldoorlog, met hun Blitzkrieg methodes en razendsnelle technologische ontwikkelingen, die pas echt het soort inzicht leveren dat onmiddellijk relevant is in de onvoorspelbare en risicovolle omstandigheden van vandaag.

Als internationale hoogleraar oorlogsgeschiedenis die een General Ridgway Research Grant ontving van het US Army Military History Institute, bied ik bedrijfsleiders en hun medewerkers unieke corporate staff rides aan op het krijgstoneel van Bastogne. Die historische rondleidingen op het terrein hebben tot doel inzichten te verwerven in wat leiding geven betekent, op alle niveaus, in de meest extreme omstandigheden die men zich kan voorstellen.

Bastogne, het Belgische stadje dat legendarische faam verwierf tijdens de Tweede Wereldoorlog, ligt weggestopt tussen glooiende heuvels en dichte wouden. Het is hier dat een Amerikaanse troepenmacht van ongeveer vijftienduizend soldaten tegen alle verwachtingen in stand hield tegen een Duitse overmacht. Niet alleen wisten de zwaar toegetakelde eenheden gedurende meer dan een week verzet te bieden: eens het beleg werd doorbroken zetten ze meteen ook nog eens de aanval in tot ze, drie weken later, hun missie hadden voltooid en als overwinnaars uit de Ardennen kwamen.

Een corporate staff ride op het krijgstoneel van Bastogne is een unieke ervaring die onnoemelijk veel meerwaarde oplevert in vergelijking met de traditionele cursus of workshop.

Hier geen benauwde kantoren of lesruimtes. Wel iconische dorpen en kastelen die op onvergetelijke manier duidelijk maken hoe generaals hun troepen wisten te motiveren zelfs wanneer alles verloren leek en hoe sergeanten hun soldaten ook onder moordend vuur moed konden doen vinden.

Hier geen droge cursusmaterialen en flitsende schermen. Wel bossen en schuttersputten in een historische omgeving die uniek is en rijk aan inspiratie en die jou en je collega’s toelaat als team een uitstap te maken die tegelijk ontspannend is én productief.

Heeft u vragen? Om de communicatie te vergemakkelijken, lees hier reeds een aantal van de meest gestelde vragen.

Boekingsaanvraag / Contact

De internationale pers over mijn Tweede Wereldoorlog boeken:

“de manier waarop Schrijvers de persoonlijke verhalen weet te verweven in het bredere beeld van de nachtmerrie van Bastogne is bewonderenswaardig”

– The Wall Street Journal

“een juweeltje … een uitzonderlijke toevoeging aan de literatuur over oorlog”

– NRC Handelsblad

“een verbazingwekkende volledigheid en zin voor detail”

– De Tijd

“een levendige beschrijving van de gevechten”

– Sir Lawrence Freedman, adviseur buitenlandse relaties van voormalig Brits Premier Tony Blair

“Schrijvers schrijft op een energieke en elegante manier en brengt een unieke analyse van het Ardennenoffensief”

”― Allan Millett, directeur van het Eisenhower Center for American Studies, New Orleans