Bastogne Tours

Bastogne Tours2019-01-28T23:47:55+01:00

Bastogne is één van de meest legendarische namen uit de geschiedenis van de bevrijding van Europe tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Eind 1944 was het Belgische stadje niet meer dan een slaperige plaats op het kruispunt van zeven secundaire wegen. Maar op 16 december 1944 sloeg Hitler plots toe in de Ardennen in een laatste wanhopige poging om het tij te doen keren aan het westelijk front. En toen vijftienduizend Amerikaanse troepen omsingeld raakten in Bastogne en een overmacht aan Duitse troepen de toegang weigerden tot het wegenknooppunt, werd het stadje plots het symbool van moed en verbetenheid in de strijd tegen het nazisme.

Hoe langer de Amerikanen de plannen van Hitler wisten te dwarsbomen, hoe brutaler de strijd werd. In geen tijd wist de legendarische Amerikaanse generaal Patton de tanks van zijn machtige Third Army in de richting van de belegerde troepen te sturen. Intussen besliste Hitler dat de verovering van Bastogne belangrijker was dan ooit en gaf hij ook de Waffen SS het bevel op te rukken naar het wegenknooppunt te midden van sneeuwstormen en bijtende koude.

De slag om Bastogne woedde een maand lang en deed meer dan een kwart miljoen Amerikaanse en Duitse soldaten wanhopig vechten in de dorpen, velden en bossen rondom het cruciale Belgische wegenknooppunt in de Ardennen.

Als auteur van Bastogne: De grootste slag om de Ardennen (uitgegeven door Yale en Manteau) en historisch adviseur voor het Bastogne War Museum neem ik je mee op een onvergetelijke privé tocht van één, twee of drie dagen die je, zoals niets anders, zal onderdompelen in deze legendarische slag uit de Tweede Wereldoorlog.

Stap in de voetsporen van beroemde bevelhebbers. Luister naar verhalen over moed en lijden van soldaten en burgers terwijl we boerderijen, bossen en velden bezoeken waar zich schokkende taferelen hebben afgespeeld.

Naast de meest iconische locaties, zoals het bos en de schuttersputten van Band of Brothers, zal elke tocht ook ruime aandacht besteden aan verborgen plekken en verhalen die ik heb ontdekt in de loop van vele jaren historisch detectivewerk.

Om zaken voor u te vergemakkelijken voordat u uw eerste email stuurt, lees hier reeds een aantal van de meest gestelde vragen.

Boekingsaanvraag / Contact

De internationale pers over mijn Tweede Wereldoorlog boeken:

“een vlot en spannend geschreven verhaal”

– The Wall Street Journal

“een uitstekend verhaal over de slag om Bastogne”

– Antony Beevor

“een juweeltje … een uitzonderlijke toevoeging aan de literatuur over oorlog”

– NRC Handelsblad

“een diepgravende mentaliteitsgeschiedenis”

– De Morgen

“doet je hartslag omhoog gaan … het eerste echt grondige verhaal van de beroemde slag om Bastogne”

– John McManus, auteur van The Dead and Those About to Die: D-Day at Omaha Beach

Kaarten