Historisch Advies

Historisch Advies2019-01-28T23:47:54+01:00

Als ervaren publiekshistoricus, auteur en hoogleraar met internationale expertise bied ik op maat gemaakt historisch advies in het Nederlands en het Engels aan klanten in de geschreven pers, uitgeverijen, digitale media, televisie, radio, museums, toerisme, videospelen en aanverwante sectoren.

Mijn expertisegebieden zijn het Ardennenoffensief, de bevrijding van Europa in 1944-45, de Tweede Wereldoorlog, oorlogsgeschiedenis en de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Ik ben recent op heel wat manieren betrokken geweest bij allerlei boeiende projecten, van de tentoonstelling Texas to Bastogne (met Texas A&M University en Tempora) tot televisiedocumentaire De Echte Band of Brothers (met de Belgische VRT) en radiodocumentaire De Slag om de Ardennen (met de Nederlandse VPRO). Een speciaal hoogtepunt was mijn adviserende rol voor Ten Oorlog II, een originele tiendelige reeks over de Tweede Wereldoorlog die een televisiefenomeen was in België met recordbrekende kijkcijfers voor documentaire non-fictie.

In Australië was ik lid van het committee dat de strategie ontwikkelde voor het Center for Armed Conflict and Society en de projecten voor de 75ste verjaardag van de Tweede Wereldoorlog. In Nederland ben ik ook al verscheidene jaren actief als historisch adviseur voor de Adoption Foundation at the Margraten American Cemetery and Memorial, een stichting die heel wat publieksaandacht heeft verworven in binnen- en buitenland en die onder andere ruim aandacht heeft gekregen van Amerikaanse media waaronder The Washington Post.

Vanuit die brede internationale en multidimensionele ervaring met het produceren van geschiedenis voor een ruim en uiteenlopend publiek omvat mijn advies alles van onderzoek en verhaalsconcept tot vertelling en feitenverificatie.

Contacteer me voor meer informatie.


  De internationale pers over mijn Tweede Wereldoorlog boeken:

  “een meesterwerk”

  – The Atlantic

  “even krachtig als genuanceerd”

  – De Morgen

  “een bijzonder boek”

  – NRC Handelsblad

  “Schrijvers is één van de meest veelbelovende onderzoekers van mijn generatie wat betreft de studie van de Tweede Wereldoorlog”

  – Kurt Piehler, oprichter van The Rutgers Oral History Archives of World War II en directeur van The Institute on World War II and the Human Experience aan de Florida State University

  “briljant … uniek … diepgaand”

  – Amerikaanse History Book Club