Lezingen en Presentaties

Lezingen en Presentaties2019-01-28T23:47:55+01:00

Ik heb tijdens mijn boeiende carrière als auteur, publiekshistoricus en hoogleraar in de Verenigde Staten, Europa en Australië gesproken over oorlog voor allerlei soorten publiek, in het Nederlands en het Engels.

Voor professionele historici bijvoorbeeld, in het Changing Face of War Program van de Universiteit van Oxford en aan het Center for Peace and Conflict Studies in Sydney. Of voor een heel gevarieerd publiek in de Biographers’ Club in Londen, tijdens het Celebrate Freedom evenement in Tennessee en in het Bastogne War Museum. En voor ontelbare andere mensen in interviews voor media zoals de Amerikaanse PBS, de Nederlandse VPRO en de Belgische VRT.

Ik blijf ook nu beschikbaar voor lezingen, presentaties en interviews omtrent onderwerpen van de Tweede Wereldoorlog die in mijn internationale boeken aan bod komen: de Amerikaanse oorlog in Europa en tegen Japan, de Europese bevrijdingservaring, het Ardennenoffensief en Amerikaanse erevelden.

Mijn meest populaire gespreksthema’s zijn steeds weer diegene die me toelaten in levendig detail de bloedstollende verhalen te vertellen van gewone mensen in buitengewone omstandigheden: de frontsoldaten en burgers in de Ardennen, de Amerikanen die onderscheiden werden met de Medal of Honor, de jongens die nooit meer naar huis terugkeerden.

In bepaalde omstandigheden aanvaard ik ook uitnodigingen om op maat te praten over onderwerpen die in bredere zin te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog of met de geschiedenis, politiek en buitenlandse relaties van de Verenigde Staten.

Voor bedrijven, ngo’s en overheids- en onderwijsinstellingen bied ik meer specifiek lezingen aan die dieper ingaan op leiderschap, motivatie en inspiratie, en dit met name op basis van mijn jarenlang onderzoek in verband met oorlog en de buitengewone reacties van gewone mensen in extreme omstandigheden.

Contacteer me voor meer informatie


  De internationale pers over mijn Tweede Wereldoorlog boeken:

  “Schrijvers wekt de beelden, geluiden en geuren van het verleden tot leven”

  – The Times Literary Supplement

  “een bewonderenswaardige vertelling”

  – Frankfurter Allgemeine Zeitung

  “doorbreekt de clichés over een boeiend stukje geschiedenis”

  – Metro

  “hij vertelt met een oog voor detail én met literair talent”

  – Persagentschap Belga